tisdag 8 juli 2014

ข่าวน้องแก้มถูกข่มขืนบนรถไฟแล้วฆ่าโยนทิ้งลงจากรถไฟขณะทีรถไฟกำลังวิ่ง เป็นข่าวออกไปทั่วโลก แสดงให้เห็นถึงความป่าเถื่อนเน่าเฟะของสังคมไทยภายใต้การปกครอง ของรัฐบาล คสช ( คณะสัตว์แห่งชาติ ) ของกษัตริย์ภูมิพล ...


13-åring våldtagen och mördad på nattåg i Thailand

Kastades av från rullande tåg

En 13-årig flicka våldtogs på ett thailändskt nattåg, mördades och kastades av tåget.
Händelsen har upprört hela Thailand.
Nu kräver många ovillkorligt dödsstraff för våldtäktsmän.


Tragedin i Thailand liknar de brutala våldtäktsfall som tidigare inträffat i Indien och som lett till massiva demonstrationer i det stora landet.
– Våldtäkter i kollektivtrafiken händer inte ofta i Thailand, men det här fallet visar att det finns hål i säkerheten, vilka gjorde att förövaren kunde begå brottet, säger Napanwut Liemsa-nguan, chef för Barn- och kvinnoskyddsavdelningen vid den thailändska polisen.
Händelsen inträffade under natten mot söndagen, men flickans kropp hittades först under tisdagen längs med ett järnvägsspår i södra Thailand. Flickan reste tillsammans med sina systrar, på väg hem från ett besök hos släkten.
Tåglinjen går från den sydliga provinsen Surat Thai till huvudstaden Bangkok, och är populär bland backpackers.

Järnvägsanställd gripen

Polisen har gripit en anställd vid järnvägen som misstänkt för brottet. Enligt polisen har han medgett att han var påverkad av metamfetamin och öl när han våldtog och mördade den 13-åriga flickan.
Han anklagas för våldtäkt, att ha gömt en kropp och för mord, som kan leda till dödsstraff.

Krav på dödsstraff för våldtäkt

Fallet har rört upp starka känslor i det sydostasiatiska landet, som är populärt bland svenska turister. Thailändska artister och kändisar deltar nu i internetupprop som kräver ovillkorligt dödsstraff för våldtäkt.
Den nykrönta thailändska skönhetsdrottningen Nonthawan "Mayea" Thongleng delade en bild på Instagram där hon krävde en lagändring och använde hashtagen #Rapistsmustbeexecuted.
En internetbaserad namninsamling som kräver dödsstraff för våldtäkt har skrivits under 15 000 gånger på bara en dag.
Enligt nuvarande thailändsk lag kan våldtäktsdömda få mellan fyra och 20 års fängelse och bötesföreläggande.

Militärjuntan ställer krav

En talesman för militärjuntan, som tog makten genom en kupp i maj, kräver nu att den misstänkte mannen ska åtalas snabbt och att extra säkerhetsåtgärder måste sättas in för att fler liknande händelser inte ska inträffa.
– Vi behöver se över våra rekryteringsprocesser, säger Prapas Chongsa-nguan, chefen för Thailands statsjärnvägar till AP.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar